SCOT
Junta

Josep A.
Báguena Latorre

Josep A. Báguena Latorre

President

Geògraf i Màster en Urbanisme.Ha estat professor associat a la UAB i la UdG i investigador docent a l’ENTPE de Lyon.Investigador i posteriorment cap d’àrea d’estudis territorials de l’IERMB. Ha estat assessor al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. Actualment és Responsable d’anàlisi i prospectiva territorial a la Diputació de Barcelona.

Marc
Montlleó Balsebre

Marc Montlleó Balsebre

Vicepresident

Biòleg per la Universitat de Barcelona i Màster en Enginyeria Ambiental per l’Institut Català de Tecnologia i la Universitat Politècnica de Catalunya. Actualment, és Director de Medi Ambient i Eficiència Energètica a Barcelona Regional. És professor associat al Workshop Productive Land del BIArch, professor del Màster de Gestió de la Ciutat de la Universitat Oberta de Catalunya, i del Màster de DUT (Màster en Desarrollo Urbano y Territorial) de la UPC.

Marc
Martí Costa

Marc Martí Costa

Secretari

Sociòleg i Doctor en Polítiques Públiques i Transformació Social per la UAB. Cap de l’àrea de governança de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB). Especialista en estudis urbans, gestió pública i anàlisi i avaluació de polítiques públiques. Professor sobre govern local i innovació en el Màster en Urbanisme i Ciutat de la UOC i en el Màster Metròpolis de la UAB.

Oriol
Biosca i Reig

Oriol Biosca i Reig

Tresorer

Enginyer de Camins. Cap de Planificació Estratègica i Soci de MCRIT. Especialista en planejament urbà, regional i estratègic, sostenibilitat, i avaluació socioeconòmica. Dona suport a administracions i institucions privades en l’àmbit del planejament, l’avaluació estratègica de plans i projectes d’infraestructura, i polítiques de transport, a Catalunya, Europa i Llatinoamèrica.

Jordi
Quiñonero Oltra

Jordi Quiñonero Oltra

Vocal

Llicenciat en sociologia per la universitat d’Alacant en l’especialitat de sociologia urbana, posteriorment va realitzar cursos d’especialització i màsters relacionats amb la planificació estratègica i els processos participatius. Té 15 anys d’experiència en el disseny, gestió i desenvolupament de projectes urbans, socials i culturals vinculats al disseny d’intervencions i polítiques públiques.

Jordi
Boixader i Solé

Jordi Boixader i Solé

Vocal

Economista i Màster professional d’estudis territorials i urbanístics i DEA en geografia. Treballa a l’Oficina d’Estratègies de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona en els camps de la planificació estratègica territorial i la innovació socioeconòmica. És professor col·laborador dels Estudis d’economia i empresa de la UOC i membre de l’Àmbit de Recerques del Berguedà.

Nel·la
Saborit i Esteve

Nel·la Saborit i Esteve

Vocal

Enginyera civil, especialista en Transports, Urbanisme i Mobilitat, i postgrau en “Smart Cities, ITS and Mobility” per la UPC i ha treballat diversos projectes relacionats amb la gestió de la mobilitat, les infraestructures i l’urbanisme, i la perspectiva de gènere de l’ordenació del territori. Ha format part de l’oficina tècnica del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, tècnica del Servei Català de Trànsit, tècnica de desenvolupament ITS al projecte T-Mobilitat de l’Autoritat del Transport Metropolità i actualment és Directora General d’Agenda Urbana.

Loles
Herrero Canela

Loles Herrero Canela

Vocal

Arquitecta, actualment coordinadora de Planejament Urbanístic de l’ADPU de l’AMB, assistint i cooperant amb els municipis metropolitans en matèria d’urbanisme i d’ordenació del territori. Anteriorment ha desenvolupat la seva activitat professional amb estudi propi especialitzat en el desenvolupament de projectes de transformació urbana i territorial. Col·labora amb el Seminari Tècnic Local i amb diferents cursos sobre urbanisme.

Isabella
Longo

Isabella Longo

Vocal

Enginyera i urbanista. Ha desenvolupat la seva carrera professional en diferents camps tal i com la innovació urbana, l’ urbanisme i planificació territorial, disseny de polítiques públiques i d’estratègies de desenvolupament socioeconòmic, dinamització del paisatge i el patrimoni i transformació digital aplicada a la ciutat.Es actualment directora de projectes del Centre d’Innovació Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, BIT Habitat.

Albert
Arias Sans

Albert Arias Sans

Vocal

Geògraf. Doctor per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Investigador en turisme, mobilitats i polítiques urbanes. Professor associat a la Universitat de Barcelona. Ha treballat com a coordinador de projectes i consultor en diferents empreses i institucions des de 2004. Entre 2015 i 2018 va ser director del Pla Estratègic de Turisme 2020 Barcelona.

Sergi
Saladié Gil

Sergi Saladié Gil

Vocal

Geògraf. Llicenciat i Doctor per la Universitat Rovira i Virgili. Postgrau en Arquitectura del paisatge (UPC), Màster en Estudis Territorials i Urbanístics (UPD/UPF/EAPC) i Diploma de Tècnic Urbanista (EAPC). Professor associat i investigador al Departament de Geografia de la URV. Professional autònom realitzant tasques en planejament territorial, paisatge i energia.

Maria Buhigas
San José

Maria Buhigas San José

Vocal

Llicenciada en Arquitectura por la ETSAB (UPC) i Master of Science in Urban Planning per la Universitat de Columbia (UC-NewYork). Actualment, és directora de Projectes Estratègics en el Ajuntament de Mataró i co-dirigeix l’equip de l’Ajuntament de Barcelona per a la revisió del Pla General Metropolitano (2018-actualitat), activitats que compagina con amb el seu despatx professional (Urban Facts) i amb la docència a la UAB, com a professora associada de planejament territorial i urbanístic, en diversos graus i màsters.

Moisès
Jordi Pinatella

Moisès Jordi Pinatella

Vocal

Ambientòleg de formació per bé que especialitzat, posteriorment, en planificació del territori i desenvolupament local. Ha estat investigador, professor associat universitari, coordinador de l’Anuari Territorial de Catalunya, analista en una consultoria i actualment tècnic de promoció econòmica.

Maties
Serracant i Camps

Maties Serracant i Camps

Vocal

Geògraf. Consultor en planificació estratègica territorial, ambiental i de mobilitat en l’àmbit local i regional. De les Agendes 21 als PAES, EAMG, PMUS, EIIP, … però passant sempre pel Vallès. Ha estat Alcalde i Tinent d’alcalde de l’Àrea de territori de l’Ajuntament de Sabadell i actualment és assessor al gabinet del Conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya.

Eloi
Juvillà Ballester

Eloi Juvillà Ballester

Vocal

Arquitecte. Treballa a la Diputació de Barcelona en el seu Pla Clima i en el transformació urbana La Industrial+. Ha estat coordinador de les jornades “d’Urbanisme i Gènere” (2005), i de la publicació “Propostes per a l’ambientalització de concursos públics d’edificació” redactada amb GBCe, (2018). Va treballar en l’estratègia de verd urbà de la Diputació, coordinant accions com els Plans Directors dels Verd urbà, les guies i cercador online per a la selecció d’espècies del verd urbà, i la publicació “Renaturalització de la ciutat” (2019). Es coordinador del postgrau “Urbanisme i salut: el planejament urbanístic com a eina de salut” de la UPC-UVIC.

Sònia
Callau i Berenguer

Sònia Callau i Berenguer

Vocal

Actualment és la responsable de la Direcció Territorial Agrària a la Diputació de Barcelona. Va treballar al Parc Agrari del Baix Llobregat durant 15 anys, participant directament en la gestació, disseny i consolidació d’aquesta figura de protecció i dinamització agrària en àmbits periurbans. De formació és enginyera agrícola i de forests, i ha cursat un màster en urbanisme a la UPC. Els seus àmbits d’expertesa inclouen els models de protecció i gestió d’espais agraris i polítiques alimentàries des de l’àmbit local.