SCOT Notícia

25.03.2019Notícies

 La SCOT participa en el reportatge "Salvem la Costa Brava" del programa 30 minuts de TV3

SCOT

El passat diumenge 17 de març, es va emetre el reportatge 30 minuts: "Salvem La Costa Brava" a TV3 en el qual vam participar com entitat que desenvolupa projectes i debats territorials d'actualitat.

Aquest va fer ressò de la reactivació del sector immobiliari a la Costa Brava a primera línia de mar.  L'arribada massiva de capital forà i el final de la crisi han motivat que des de Llançà fins a Lloret els projectes urbanístics sorgeixin com bolets a tocar d'espais naturals.

Grups ecologistes i plataformes veïnals pressionen per aturar aquesta nova febre constructiva que afecta directament sobre el medi ambient, el paisatge i la qualitat de vida a la Costa Brava. Davant l'allau de casos denunciats la Generalitat ha declarat dues moratòries mentre estudia quines són les zones a preservar. En total, les dues moratòries afecten 19 dels 22 municipis de la Costa Brava i aturen, per un any, la possibilitat de construir fins a 15.000 habitatges.

Aquestes són el resultat de la reivindicació de SOS Costa Brava, una plataforma constituïda a l'agost per 15 col·lectius ecologistes, per denunciar l'excessiva urbanització d'aquest territori.

L'equip de TV3 va entrevistar a diferents experts, societat civil i entitats, entre les quals la SCOT com entitat filial de l'IEC hi era, representada per Josep Báguena, actual president de la Junta.

A continuació afegim l'enllaç directe al programa per què el veieu quan vulgueu, fes-hi clic aquí.
A més us compartim l'enllaç de l'article del co-autor del reportatge Jordi Regàs amb reflexions al voltant del reportatge, fes-hi clic aquí.