SCOT Notícia

26.10.2023SCOT

Indovina 90. L'obra de Francesco Indovina i la seva repercussió a Catalunya

SCOT

S’acompleix enguany el norantè aniversari del naixement de l’urbanista italià Francesco Indovina (Termini Imerese, Palerm, 1933). Les seves contribucions han estat de gran rellevància tant per a la comprensió del procés d’urbanització contemporani, com per l’orientació de les polítiques d’ordenació del territori. L’obra de Indovina ha tingut una considerable repercussió a Catalunya, on l’autor ha impartit reiterades conferències, ha ensenyat en diverses universitats i ha vist publicada part de la seva obra.

Amb motiu del seu aniversari, diverses universitats i entitats organitzen un seguit d’actes i conferències sobre la seva trajectòria, així com sobre la seva aportació al coneixement i el govern del territori. La Societat Catalana d’Ordenació del Territori se suma a aquestes iniciatives amb l’organització de la taula rodona: LA SIGNIFICACIÓ DE L’OBRA DE FRANCESCO INDOVINA I LA SEVA REPERCUSSIÓ A CATALUNYA.

L’acte tindrà lloc a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, carrer del Carme, 47, Barcelona, entre les 18.30 i les 20.30h, a la sala Joan i Pere Corominas. Comptarem amb: Francesco Indovina (intervenció en línia), Antonio Font (UPC), Pilar Riera (UAB) i Joan Vicente (UdG). La benvinguda anirà càrrec de Josep Báguena, president de la SCOT, introduirà i moderarà l’acte Oriol Nel·lo (UAB).

Agraïm inscripció aquí.